3 Factoren om de Impact van video's te Maximaliseren!

1. Er is een verschil tussen Gangnam Style en jouw marketing video-

En dat is OK. Vertel een verhaal dat logisch is voor jouw merk, weet wie je probeert te bereiken en houd in gedachten wat de uitkomst moet zijn. Voor een mega merk als Red Bull betekend 'viral gaan' miljoenen likes, comments en shares. Maar voor kleinere merken kan 1.000 views van mogelijk potentiële klanten net zoveel impact hebben. 'Viral gaan' heeft  meerdere niveaus. Met minder views kun je alsnog een groot resultaat op je marketing doelen behalen. 

2. Het heeft veel te maken met  betaalde media.

Een video posten op YouTube en wachten tot het internet explodeert gaat waarschijnlijk niet werken. Zie je video als een product en gebruik social media als het distributienetwerk. Facebook is hier een fantastisch voorbeeld van. Met Facebook ads kan je heel gericht jouw doelgroep bereiken. 

3. Emotie is een ruim begrip.

Het delen van content wordt vaak gestimuleerd door emoties. Klinkt goed, toch? Juist. Maar onthoud:  woede, afgunst en verwarring zijn ook emoties.  Wees bewust van de emotie die de video overbrengt op jouw publiek. Doe je dit niet, dan bestaat er de kans dat je de betrokkenheid van de doelgroep kwijtraakt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0