Maak je bedrijfsvideo filmisch met deze handige tips!

Veel mensen haken al af bij het woord bedrijfsvideo, dit is begrijpbaar. Veel bedrijfsvideo's zijn buitengewoon saai en levenloos, dit hoeft echter niet het geval te zijn. Om je klanten te garanderen dat hun video door de barrière van saaiheid zal breken moet je een filmische kwaliteit toevoegen aan de productie.  We kijken naar een paar tips die kunnen helpen om je volgende bedrijfsvideo te laten uitblinken. 


1. Maak gebruik van een RAW-format in 24 Frames Per Seconde

Voor een optimaal beeld moet je ervoor zorgen dat er zo min mogelijk compressie plaatsvindt. Zorg ervoor dat je in een RAW- format filmt, hierdoor krijg je meer details in je beelden. Deze methode geeft je tijdens het bewerken meer creatieve flexibiliteit. Gebruik ook 24 frames per seconden in plaats van de, vaak standaard, 30 frames per seconden. Alle grotere producties gebruiken hoofdzakelijk 24 frames per seconden dus wanneer je dit toepast voelt je video automatisch professioneler. Door gebruik te maken van deze twee basisinstellingen zet je jezelf in een goede positie om filmische beelden te schieten nog voordat de camera überhaupt draait. 

2. Voeg dynamische bewegingen toe aan je video

“Dynamisch” is zeker niet een woord dat men vaak associeert met bedrijfsvideo's. Het inzetten van beweging is een fantastische manier om een statisch promotioneel stuk te transformeren tot dynamische marketing tool. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van  een schouderstatief, camerakraan of zelfs een drone. De essentie is om bewegingen te motiveren. 

3. Maak gebruik van scherptediepte

Door beweging toe te voegen waren we mogelijk om de filmische stijl van de video te vergroten. Een andere manier om dit te doen is door gebruik te maken van scherptediepte.  Beelden met een diepe wazige achtergrond maken je video visueel interessant en zeer filmisch. Denk hier wel bij na welke lens je gebruikt, verschillende lenzen hebben verschillende scherptediepte.

4.  Laat je video stralen met belichting

Vraag een willekeurige videograaf wat belangrijk is om een werkelijke filmisch beeld te krijgen en al gauw zal je het woord 'belichting' in je oren horen suizen. Hoewel het concept van belichting een beetje overweldigend kan lijken is het eigenlijk een stuk simpeler dan je zou verwachten. Je hoeft echt geen gecertificeerde lichtexpert te zijn om een set of scene goed te belichten.

5.  Kleur dat beeld in!

Nu dat je gebruik maakt van een RAW formaat , in 24 frames per seconden filmt en beweging en licht hebt toegevoegd, is het tijd voor de volgende stap. Geef je video wat filmische flair door een kleurcorrectie en kleurbewerking toe te voegen. Kleurcorrectie is het corrigeren van kleuren zodat alle beelden één geheel vormen. Kleurbewerking is wanneer je over die eenheid dan een creatieve bewerking sprankelt. 

6. Hoor ik dat goed?!

Last but not least, het kern ingrediënt van elke video is geluid. Vaak vergeet men dat geluid net zo belangrijk, dan wel niet belangrijker, is als beeld. Slechte beeldkwaliteit is vergeeflijk maar niemand kan kijken naar een video met akelig geluid. Muziek (of het gebrek daaraan) kan je video maken of kraken, dus besteedt tijd aan het zoeken van de juiste muziek. Een solide soundtrack helpt bij het zetten van de toon. Op deze manier blijft je publiek betrokken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0